MIRANDA PANDER

Ervaring

Vanaf 2001 werkzaam in het bedrijfsleven binnen het MKB en MKB plus als zelfstandig consultant en ondernemer. Het opzetten, invoeren, onderhouden en verbeteren van diverse managementsystemen heeft daarbij steeds de hoofdrol gespeeld.

De laatste jaren uiteraard ook het uitbouwen van onze franchise-organisatie en het coachen van onze zelfstandig ondernemers.

Opleidingen op MBO-4 niveau en trainingen op hoger niveau is ook een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden geworden.

Naast de advisering is ruime ervaring opgedaan als systeemauditor voor verschillende schema’s in opdracht van certificerende instanties.

Vanaf 2004 samen met levenspartner de organisatie als franchise organisatie ingericht en uitgebouwd. Het principe van train de trainer en dromen, durven, doen en doorgeven zijn hierbij sleutelbegrippen geweest.

Tot 2001 gewerkt op QA/QC van een toonaangevend geur- en smaakstoffenbedrijf. De werkzaamheden omvatten het uitvoeren van nat-chemische, analytische, organoleptische en microbiologische analyses, alsmede het aansturen van het microbiologisch lab en projecten binnen het managementsysteem.

Van 1991 tot 2007 naast school/opleiding gewerkt bij een laboratorium, gespecialiseerd in de levensmiddelen- en cosmetica-industrie. Hierbij is het gehele traject van monstername tot en met facturatie eigen gemaakt.

Opleiding

HBO didactische bekwaamheid
HBO Organische chemie
MBO laboratorium chemie
VWO

Branches

Levensmiddelenbranches: Levensmiddelenbranches:geur- en smaakstoffenindustrie, vleesindustrie, pluimvee-industrie, snackindustrie, separatorvleesindustrie, oliën en vetten, drooggoed, visindustrie, transport en logistiek, maaltijden, zorginstellingen, cateringbedrijven.

Overige branches: juridische sector, cosmetica-industrie, voedingssupplementen, laboratoria