HYGIENECODE

In veel branches is de hygienecode een zeer belangrijk onderdeel. Niet alleen het wassen van de handen voorkomt de verspreiding van bacteriën, ook het schoonhouden van computers en toetsenborden is geen overbodige luxe. Toch is de hygienecode in de levensmiddelenbranche nog net iets belangrijker. Bacteriën op voeding kunnen immers schimmels veroorzaken en daarmee natuurlijk voor voedselvergiftiging zorgen, waardoor een product niet kan worden verkocht of het schaadt uw merk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig kunt u heel wat problemen voorkomen door hygiënisch te werk te gaan. Om u hierbij te helpen is er een hygienecode die u kunt gebruiken. Het nastreven van de hygienecode is als ondernemer niet altijd even makkelijk als u met de dagelijkse gang van zaken bezig bent, daar kunnen we u uiteraard bij ondersteunen. Bijvoorbeeld door middel van HACCP regels.

DE HYGIENECODE VOOR UW BEDRIJF

De hygienecode kan uiteraard per bedrijf verschillen, omdat niet iedereen met dezelfde levensmiddelen werkt. Toch zijn er een aantal richtlijnen waaraan ieder bedrijf zich moet houden, zoals beschermende kleding, het gebruik van handschoenen, het regelmatig wassen van de handen en natuurlijk het gebruik van haarnetjes. Maar ook het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen is essentieel in een hygiënische omgeving. En wat dacht u van het reinigen van machines of keukens, want ook dat moet volgens de richtlijnen gebeuren. Deze strikte richtlijnen voor de hygienecode zijn, in samenwerking met het Europese Parlement, opgesteld door de Voedsel- en Warenautoriteit. De hygienecode moet er voor zorgen dat de eindgebruikers van de levensmiddelen dit op de meest veilige wijze kunnen eten of drinken. Deze hygienecode is uiteraard gemakkelijk op te vragen, maar het is nog belangrijker dat er echt mee gewerkt wordt. Onze mensen van Pander Consultancy helpen u daar bij en ondersteunen u graag in het optimaal implementeren van de hygienecode.

DE HYGIENECODE NASTREVEN

Maar hoe moet u dan, specifiek voor uw bedrijf, de hygienecode nastreven? Ten eerste is het goed om duidelijke richtlijnen op te stellen voor al uw werknemers die met de levensmiddelen werken. Zorg dat deze regels overzichtelijk en vooral duidelijk zijn opgesteld, zodat er geen verkeerde interpretatie mogelijk is. Ten tweede door middel van trainingen, waarbij de richtlijnen worden uitgelegd en natuurlijk in de praktijk worden gebracht. Door de richtlijnen actief te gebruiken, is het makkelijker om ze iedere dag na te leven. Bij Pander Consultancy weten we u en uw personeel te motiveren en bekend te maken met die richtlijnen die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Ook stellen we graag met u een op maat gemaakte code op, zodat u alleen die regels en richtlijnen hoeft te kennen en te gebruiken die passen bij uw bedrijf.

CHECKLIST HYGIENECODE

Samen met de medewerkers van Pander Consultancy kunt u bijvoorbeeld een checklist opstellen die makkelijk te hanteren is. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een gerichte workshop of training bij u op het bedrijf. Zo hoeven uw medewerkers niet op locatie een cursus te volgen, maar kunnen ze direct hetgeen ze geleerd hebben in hun eigen omgeving toepassen. Omdat ieder bedrijf anders is, zullen onze consultants een training op maat maken, geheel toegespitst op uw producten, medewerkers en bedrijf. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben de kennis in huis om uw bedrijf verder te helpen met de hygienecode. Dankzij onze landelijke dekking is er altijd een consultant van ons bij u in de buurt te vinden. Handig, want hij of zij is bekend met uw branche, maar ook met uw omgeving en de regio. Hierdoor krijgt u altijd advies op maat.