ISO CERTIFICERING

ISO certificering is niet meer weg te denken uit het moderne zakenleven. De internationale normen van het kwaliteitsmanagementsysteem zijn ontwikkeld om wereldwijde uniformiteit en efficiency te bevorderen. In Nederland zijn er al tienduizenden ondernemingen gecertificeerd volgens een ISO kwaliteitsnorm. Een bedrijf dat ISO gecertificeerd is, voldoet immers aan alle eisen van de gestelde normen en geeft daarmee vertrouwen aan de zakenpartners. Bovendien is er binnen een organisatie altijd ruimte voor verbeteringen die bij kunnen dragen aan het verhogen van het bedrijfsresultaat. ISO certificering kan dan ook in elke organisatie worden toegepast. Ieder bedrijf profiteert van dit kwaliteitscertificaat dat wereldwijd erkend wordt. Juist in een tijd waarin de concurrentie steeds groter wordt, levert een ISO certificering u diverse voordelen op. Zo helpt dit certificaat u te voldoen aan de kwalificatie-eisen van grote afnemers en de aanbestedingsregels van vele overheden.

ISO CERTIFICERING IS OOK GUNSTIG VOOR UW BEDRIJF

ISO certificering is niet een doel, maar het is een beproefd middel om de processen in uw organisatie te identificeren en te optimaliseren. Het is dus een perfect handvat voor het management om bijvoorbeeld problemen tijdig te signaleren en op te lossen, de betrokkenheid van de medewerkers te vergroten en de onderneming efficiƫnter te leiden. Bij ISO certificering draait alles uiteindelijk om het verhogen van de kwaliteit, kostenbesparing, duurzaamheid en klanttevredenheid. Omdat een behaald ISO certificaat maximaal drie jaar geldig is, moet het steeds opnieuw worden verlengd. Door middel van audits (tussentijdse controles) wordt de doeltreffendheid van uw kwaliteitsmanagementsysteem getoetst en wordt gecontroleerd of er aan de gestelde normen wordt voldaan. Ook wordt er vastgesteld of er sprake is van continue verbetering.

AAN DE SLAG MET ISO CERTIFICERING

Het is een misvatting dat uitsluitend grotere bedrijven en instellingen, die beschikking hebben over een complete kwaliteitsafdeling, een ISO certificering kunnen behalen. Juist ook kleinere organisaties en beginnende bedrijven doen er goed aan om zich met certificering bezig te houden. Hebt u besloten om voor ISO certificering te gaan, dan het is niet de bedoeling dat uw hele organisatie overhoop gehaald wordt, maar er is er wel werk aan de winkel. Alle processen dienen beschreven te worden en er moet een kwaliteitsmanagementsysteem ingevoerd worden. Ontbreekt het u aan tijd om het gehele traject zelfstandig uit te voeren, maak dan gebruik van de expertise van Pander Consultancy. Onze ervaren specialisten staan u graag met raad en daad terzijde bij de ISO certificering van uw organisatie. Wanneer onze adviseur van mening is dat uw bedrijf aan alle eisen van de norm voldoet, wordt dit getoetst door een certificerende instantie die goedgekeurd is door de Raad voor Accreditatie. Een dergelijke toetsing wordt altijd op een uniforme wijze uitgevoerd.

ISO CERTIFICERING MET PANDER CONSULTANCY

Als het gaat om de ISO certificering van uw onderneming, dan zijn de zelfstandige consultants van Pander Consultancy onmisbaar. Onze hoofdactiviteiten focussen zich op ondersteuning en begeleiding bij het opzetten, invoeren, onderhouden en verbeteren van kwaliteits- en voedselveiligheidssystemen op basis van ISO 9001, ISO 22000, HACCP, GMP, BRC, IFS, overheidserkenning en andere erkende richtlijnen. Als onafhankelijke adviesorganisatie is Pander Consultancy uiteraard zelf ook ISO 9001 gecertificeerd. Het meten en verbeteren van onze dienstverlening is voor ons de grondslag voor onze kwaliteit. Wij verlenen niet alleen support bij het behalen van uw ISO certificering, maar staan ook in het vervolgtraject voor u klaar. Dankzij onze no-nonsense, resultaatgerichte aanpak zorgen wij ervoor dat u het behaalde certificaat ook in de toekomst kunt behouden. Maak snel een afspraak met Pander Consultancy als u alles wilt weten over een succesvolle ISO certificering.